tiistai 29. joulukuuta 2009

Tyranny Of The Blank Page

Olen saanut yhdeltä kirjoittajalta jo vastauksia kyselyyni, toisen kanssa palaamme asiaan alkuvuodesta. Hyvä homma, tästä tää lähtee.

Parin viikon päästä olisi tarkoitus esitellä jo osaa työstäni, joten hartioilla on kasvavaa painolastia. Niinpä olenkin hyvin tyytyväinen siihen, että olen saanut laskettua haastattelujen suhteen verkkoja vesille.

Blogien maailma on tosiaan haastava tutkimuskohde: sen aiheet rönsyilevät, tyylejä on yhtä monta kuin kirjoittajia, ja tekstiä tuupataan sadoille ellei tuhansille blogi-palvelimille ympäri maailmaa tahdilla, jonka perässä on mahdoton pysyä.

Niinpä kaiken kattava tutkimus on mahdoton järjestää. Edes pelkän Suomen blogimaailman kartoittaminen ei rajaa tutkimusta tarpeeksi tieteelliseksi. Yhden palvelun, esimerkiksi Vuodatus.netin, blogien tutkiminen räjähtää sekin käsiin.

Niinpä yhden mediatalon, yhden uutistoimiston, valitseminen tutkimuskohteeksi on luonteva ratkaisu.

Opinnäytetyön virallisen Word-dokumentin luominen jännittää. Haluaisin heti kirjoittaa "lopullista" tekstiä, enkä ensin räpeltää ja sitten korjailla kymmeniä kertoja jälkeenpäin.

Pitäisi antaa tekstin evoluutiolle tilaa, eikä huolehtia muka-täydellisyydestä heti alkuun. Korjattavaa tulee kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti